Tuesday, 8 March 2011

kerana dia ChentA peRtama ku..

nak menggedix jap.hihi


Mohamad Zhafran bin Zadki Adzhar. 
heeee..~ sangat sayang kat die! 


tapi tu dulu lah. 3tahun yang lepas.hihi.
die ialah Mr Chinta Pertama aku.
saje gedik nak share story ngan korang.hihi.
sebab tetibe teringat kat die dalam kelas td.

hee.korang pun mesti rase same seperti yang aku rase.


wadehehh!!! berangan lam kelas? ingat laki lain pulak tuh! siap ko nurul. grrr~

ok.fokus yer.hihi.

urm..camne aku nak mula neh..adoii..
aku pun tak taw nak story mende pasal die.
cume aku nak bagitaw..seumur hidup aku..sebelum aku mengenal dia..aku belum pernah rasa ape yg aku rasa. bukan nyer tak pernah berkawan dengan laki. cume feel tu tak sampai. 

bile dengan Zack ni nama gelaran die Zack and nama aku Zeq hee.sweet an? rase macam dok kat tiang letrik. asek vibrate jer. terasa getaran itu. wahhh~ kemain gedik yer.hihih.

Chinta Jarak Jauh memang menyiksakan. aku di Kuala Kangsar, si dia di Ampang Selangor. fuhhh. seksa batin merindu. hihiih.
kehadiran dia dalam diri aku merubah pandangan dan membuka hati aku. hidup lebih ceria. berbunga indah. waaaaa~ tak taw nak gambarkan macam mane.hihih. ala..korang pun pernah rase kan. hihihi..

2 tahun bersama, aku bersyukur mengenali seseorang seperti die.
buleh dikatakan, hari-hari aku try ubah nama die yang aku save dlm henpon.hihih
Antara nyer:
1. Mr Batman ~ sebab die ni mcm kelawar. siang tido malam berjaga.
2. Mr ChentaHati ~ sbb sayang die sgt2.
3. Mr Tupperware ~ sebab ape tah..tak hengat.hheeee.
4. and macam2 lagi.lupe dah.huhuh..
gewdix lagi.haha


tApi..
maybe sebab aku kurang matang dan arif dalam berchinta..aku tak menjaga hati dia. aku tak pikir tentang masa depan sangat.
disebabkan kitorang ni amek PJJ percintaan jarak jauh. maka aku CURANG!
YES. CURANG! 

padan muke kau nurul!


dan aku tak sanggup lagi terus menipu dia, aku beritahu sendiri hal yang sebenar.
jahat sungguh aku.
kemudian aku sendiri yang tak keruan. derita merindu.
ternyata aku silap dalam menilai. huhu.

sampai sekarang..aku menyesal permainkan chinta dia.
after 2 month, aku try pujuk dia balik. tapi hati mane yang mampu bertahan dengan semua ini kan.
dia kate, "ok jer. kita kawan balik. tapi.."
ala..ade tapi2 pulak.. dia sambung " tapi atas hubungan adik angkat dan abang angkat"




sob..sob..robek hati ku sebentar.
tapi takpe lah. janji aku dan dia maseh ada 'hubungan'
begitu sekali tahap rase cinta aku kat dia.
ternyata tindakan dia bijak. kami maseh berhubung tp tak akan seperti dulu.
hehe makan dalam wooo~
ade beberapa sebab membuatkan aku tak mampu lupakan dia.
1. dia cinta pertama aku. aka orang pertama yang mebuatkan hati aku duk lam taman sebelum aku sendiri yang sembur racun perosak.huhu
2. dia sangat menghormati aku sebagai perempuan dan juga sebagai kekaseh dia. aku ni SANGAT2 SALUTE pada LELAKI YANG HORMAT PEREMPUAN. sangat-sangat, ok. hehe
3. sangat pandai memujuk. seorang yang sangat SWEET. pandai jaga hati aku. walopon fail nak ingat tarikh lahir aku. wuuuu~ tak taw nak terangkan tang mane ke-sweet-an nya itu...hahah...hanya aku yang dapat paham.
4. tiada alasan lain untuk aku mencintaimu melainkan kerana diri mu itu sayang. oops!! haha.

dr  pakcik google.   



hope sangat incik Zhafran ni bace blog aku neh.wuuuu~



8 comments:

Asyieq-iN Rkey said...

chenta pertama mmg sgt suwett~~~

doyas said...

Rilek.....usoh teroyok....

Misz Mien said...

uhk...sdeh citer ko ni...pe lg bg le no die kt ku....bio die jd cinte ke 2 aku...hahaha

Melati Desa said...

ekin ~ sangat2. tak mampu dilupakan.hihi

Melati Desa said...

doya~ idok aihh..
nok teroyok pun bukan leh dpt kapel ngan die balik. weee~

Melati Desa said...

miennn~ heppp! jangan pk gtu...
no die aku simpan lam gua bwh tanah. errr..ade ke gua bwh tanah? haha

nuruhuda_329 said...

wah3 tragis gitu..so hargailah cinta pertama..wah tibe2 hahahahahha;p

Melati Desa said...

wahh.tibe2.haha..
hargai la ni..dats y la wat entri khas.
lalallaa